INTUCH NORDUCH LP
Sassibells Buss


76.06.20 - 89.12.20
HD: ua

Min syster och jag köpte en tik och en hane från Sassibells kennel uppf. Birgitta Kristiansson. Vi hade aldrig tidigare haft hund, och hade turen att få en kanonhund i Buss. Han var störst i kullen. Med tiden växte han upp till en rejäl grabb. Jag hade aldrig funderat på detta med utställning, men då Birgitta tyckte att hon skulle ställa ut Buss och syrran Liss mor Bellbreeds Princess Air Loch i Göteborg anmälde vi också. Buss blev BI , därefter tyckte jag att det var ju kul med utställningar!

Det blev en hel del BIR och BIM samt en del grupp placeringar. Vi gick även att vallningskurs. .Buss tände till ordentligt och vi fick erbjudande av borderfolket att gå vidare till dåtidens lokalprov, men jag ansåg att jag hade behövt träna med fåren mycket mer än det jag kunde. Inom lydnaden kom vi till lydnadsklass två, vi hade behövt träna mer för att kunna komma längre. Buss gick alltid lös oavsett var vi var, jag kunde alltid lita på att han höll sig på sin plats. Tyvärr fick han bara en kull innan han blev steril, troligen p.g.a en infektion vid en parning.

Buss blev fotograferad av en tysk fotograf. En huvudbild honom fick pryda flera bilar då den blev använd som representant för beardisen bildekor.

Buss höll sig frisk och fick avsluta sina dagar hemma 13½ år gammal. Vår sista valp S. Hazel-Heart föddes exakt 30 år efter Buss och Liss födelse.

I sin enda kull blev Buss far till 2 hanar och 3 tikar i svart och brunt.

Bilder på Buss

Meriter

Internationell Utställningschampion
Nordisk Utställningschampion
Tre första pris i lydnadsklass I - LP
Godkänt karaktärsprov

 

SUCH NUCH
Bifrost Bellringer
INTUCH NORDUCH
Rowdina Main Attraction
GBCH Bracken Boy of Bothkennar
GBCH Wishanger Crab Tree
Bifrost Bonetta Heathermead Hot Cargo
GBCH Brynhilde Of Bothkennar
NORDUCH
Bellbreed Princess Air Loch
INTUCH NORDUCH
Glenwich King Air Loch
GBCH Wishanger Cairnbhan
GBCH Wishander Waterfall
SUCH NUCH
Blue Bell From Osmart
Justice of Tambora
Westernisles Loch Creran

Tillbaka